Politika Privatnosti

Правила о приватности

Датум ступања на снагу: 25. маја 2018

ДРАГАН НОВАКОВИЋ ПР ЕСТЛАБ ("нас", "ми" или "наш") послује на хттпс://ввв.естлаб.рс/ веб страници ("Служба").

Ова страница вас обавештава о нашим правилима о прикупљању, коришћењу и откривању личних података када користите наш сервис и изборе које сте повезали са тим подацима.

Ми користимо ваше податке за пружање и побољшање Службе. Коришћењем Службе прихватате прикупљање и кориштење информација у складу с овим правилима. Ако није другачије дефинисано у овој Политици приватности, термини који се користе у овој Политици приватности имају исто значење као у нашим одредбама и условима, доступним на https://www.estlab.rs/

Дефиниције

 • Сервис

Служба је хттпс://ввв.естлаб.рс/ веб страница којом управља ДРАГАН НОВАКОВИЋ ПР ЕСТЛАБ

 • Лични подаци

Лични подаци означавају податке о живом лицу које се може идентификовати из тих података (или од оних и других информација које су у нашем посједу или које ће вјеројатно доћи у наше власништво).

 • Подаци о коришћењу

Подаци о коришћењу су подаци који се прикупљају аутоматски или произведени коришћењем Службе или самих Услугних инфраструктура (на пример, трајање посете странице).

 • Цоокиес

Колачићи су мали дијелови података сачуваних на вашем уређају (рачунар или мобилни уређај).

 • Контролер података

Контролер података је физичко или правно лице које (или сам или заједно или заједнички са другим особама) одређује сврху за коју и на који начин се личне информације обрађују или ће бити обрађене.

У сврху ове Политике приватности, ми смо контролор података ваших личних података.

 • Дата процесори (или сервис провајдери)

Процесор података (или пружалац услуга) подразумева било које физичко или правно лице које обрађује податке у име Контролора података.

Можемо да користимо услуге различитих пружалаца услуга како бисмо ефикасније обрадили ваше податке.

 • Предмет података (или корисник)

Предмет података је било која жива особа која користи нашу службу и која је предмет личних података.

Прикупљање и коришћење информација

Прикупљамо неколико различитих врста информација за различите сврхе како бисмо вам пружили и унапредили нашу услугу.

Врсте прикупљених података

Лични подаци

Док користимо нашу услугу, можемо вас замолити да нам дате одређене личне информације које се могу користити за контакт или идентификацију вас ("Лични подаци"). Личне информације могу укључивати, али се не ограничавају на:

 • Адреса Е-поште
 • Име и презиме
 • Број телефона
 • Адреса, држава, покрајина, Поштански број / поштански број, град
 • Цоокиес и Подаци о коришћењу

Подаци о коришћењу

Такође можемо прикупљати информације о томе како се Услуга приступа и користи ("Подаци о коришћењу"). Подаци о коришћењу могу укључивати информације као што су адреса интернет протокола вашег рачунара (нпр. ИП адреса), тип претраживача, верзија претраживача, странице наше услуге које посјећујете, вријеме и датум ваше посјете, вријеме проведено на тим странама, јединствени идентификатора уређаја и других дијагностичких података.

Подаци о праћењу и колачићима

Ми користимо колачиће и сличне технологије праћења како бисмо пратили активности на нашем сервису и држали одређене информације.

Колачићи су датотеке са малом количином података који могу укључивати анонимни јединствени идентификатор. Колачићи се шаљу у ваш претраживач са веб локације и чувају на вашем уређају. Технологије праћења такође користе беацонс, тагове и скрипте за прикупљање и праћење информација и побољшање и анализирање наше услуге.

Можете да наложите свом прегледачу да одбије све колачиће или да назначи када се колачићи шаљу. Међутим, ако не прихватате колачиће, можда нећете моћи да користите неке делове наше услуге.

Примјери колачића које користимо:

 • Сесије колачиће. Користимо Сессион Цоокиес да користимо нашу услугу.
 • Преференције Цоокиес. Користимо Преференце Цоокиес да запамтимо ваше жеље и различита подешавања.
 • Безбедносни колачићи. Користимо сигурносне колачиће у сигурносне сврхе.

Употреба података

ДРАГАН НОВАКОВИЋ ПР ЕСТЛАБ користи прикупљене податке за разне намјене:

 • Да обезбедимо и одржавамо нашу Службу
 • Да вас обавестимо о промјенама на нашем сервису
 • Да бисте дозволили да учествујете у интерактивним функцијама нашег Службе када одлучите да то учините
 • За пружање подршке корисницима
 • Да сакупљамо анализу или вредне информације како бисмо могли побољшати нашу Службу
 • Да пратимо коришћење наше услуге
 • Да бисте открили, спречили и решили техничка питања

Правна основа за обраду личних података под Уредбом о општој заштити података (ГДПР)

Ако сте из Европског економског подручја (ЕЕА), правна основа ДРАГАН НОВАКОВИЋ ПР ЕСТЛАБ за прикупљање и кориштење личних података описаних у овој Политици приватности зависи од личних података које сакупљамо и специфичног контекста у којем сакупљамо.

ДРАГАН НОВАКОВИЋ ПР ЕСТЛАБ може обрадити ваше личне податке јер:

 • Морамо извршити уговор са тобом
 • Дали сте нам дозволу да то урадимо
 • Обрада је у нашим легитимним интересима и није надређена вашим правима
 • За потребе обраде плаћања
 • Да се ​​придржавате закона

Задржавање података

ДРАГАН НОВАКОВИЋ ПР ЕСТЛАБ ће задржати ваше личне податке само докле год је потребно за сврхе наведене у овој Политици приватности. Ми ћемо задржати и користити ваше личне податке у мери у којој је то неопходно да се придржавате наших законских обавеза (на примјер, ако од нас захтијева да задржите ваше податке у складу са важећим законима), ријешите спорове и примјените наше правне уговоре и политике.

ДРАГАН НОВАКОВИЋ ПР ЕСТЛАБ ће такође задржати податке о коришћењу за потребе интерне анализе. Подаци о коришћењу се генерално задржавају у краћем временском периоду, осим када се ти подаци користе за јачање сигурности или за побољшање функционалности наше услуге, или смо легално обавезни да задржимо ове податке дуже временске периоде.

Пренос података

Ваше информације, укључујући и Личне податке, могу бити пренете на рачунаре који се налазе изван ваше државе, покрајине, земље или друге надлежности државе у којима се закони о заштити података могу разликовати од оних из ваше надлежности.

Ако се налазите изван Србије и одлучите да нам пружите информације, имајте на уму да податке, укључујући личне податке, пребацујемо у Србију и процесирамо тамо.

Ваша сагласност за ову Политику приватности коју прати ваш подношење таквих информација представља вашу сагласност за тај трансфер.

ДРАГАН НОВАКОВИЋ ПР ЕСТЛАБ ће предузети све кораке разумно неопходне како би се осигурало да се ваши подаци третирају сигурно иу складу с овом Политиком приватности и да се неће преносити ваши лични подаци организацији или држави осим ако не постоје адекватне контроле, укључујући сигурност ваших података и других личних података.

Обелодањивање података

Законски услови

ДРАГАН НОВАКОВИЋ ПР ЕСТЛАБ може објавити ваше личне податке у доброј вери уверење да је такав поступак потребан за:

 • Да се ​​придржавате законске обавезе
 • Заштитити и бранити права или имовину ДРАГАНА НОВАКОВИЋА ПР ЕСТЛАБ
 • Да бисте спречили или истражили могуће погрешне радње у вези са Сервисом
 • Заштитити личну сигурност корисника Службе или јавности
 • Заштитити од правне одговорности

Безбедност података

Безбедност ваших података је важна за нас, али запамтите да ниједан начин преноса преко Интернета или метод електронске меморије није 100% сигуран. Док тежимо да користимо комерцијално прихватљива средства за заштиту ваших личних података, не можемо гарантовати његову апсолутну сигурност.

Ваша права на заштиту података под општом регулативом за заштиту података (ГДПР)

Ако сте резидент Европског економског подручја (ЕЕА), имате одређена права заштите података. ДРАГАН НОВАКОВИЋ ПР ЕСТЛАБ има за циљ да предузме разумне кораке да вам дозволи да исправите, измените, избришете или ограничите употребу ваших личних података.

Ако желите информисати који лични подаци имамо о вама и ако желите да га уклоните са наших система, молимо контактирајте нас.

У одређеним околностима имате следећа права заштите података:

 • Право на приступ, ажурирање или брисање информација које имамо на вас. Када год је то могуће, можете приступити, ажурирати или тражити брисање ваших личних података директно у одељку за подешавања налога. Ако нисте у могућности сами да извршите ове акције, молимо вас да нас контактирате како би вам помогли.
 • Право на исправљање. Имате право да исправите своје податке ако су те информације нетачне или непотпуне.
 • Право на приговор. Имате право на приговор на нашу обраду ваших личних података.
 • Право ограничења. Имате право да затражите да ограничимо обраду ваших личних података.
 • Право на преносивост података. Имате право да имате копију информација које имамо на вас у структурираном, машински читљивом и обично коришћеном формату.
 • Право повлачења сагласности. Такође имате право да повучете вашу сагласност у било ком тренутку када се ДРАГАН НОВАКОВИЋ ПР ЕСТЛАБ ослањао на вашу сагласност да обрађујете ваше личне податке.

Имајте на уму да можемо затражити од вас да потврдите свој идентитет прије него што одговорите на такве захтјеве.

Имате право да се жалите органу за заштиту података о нашем сакупљању и коришћењу ваших личних података. За више информација, молимо контактирајте вашу локалну службу за заштиту података у Европском економском простору (ЕЕА).

Провајдери

Можемо да запошљавамо трећа лица и појединце да олакшају нашу услугу ("пружалац услуга"), да пружимо Службу у наше име, да извршавамо услуге везане за услуге или да нам помогнемо да анализирамо како се наша услуга користи.

Ове треће стране имају приступ вашим личним подацима само да извршавају ове задатке у наше име и обавезни су да их не откривају или не користе за било коју другу сврху.

Аналитика

Можемо да користимо сервис провајдера трећих страна да пратимо и анализирамо употребу наше услуге.

 • Гугл анализе

Гоогле аналитика је услуга веб аналитике коју нуди Гоогле који прати и извештава саобраћај на веб локацији. Гоогле користи прикупљене податке да прати и прати коришћење наше услуге. Ови подаци се деле са другим Гоогле услугама. Гоогле може да користи прикупљене податке да контекстуализује и персонализује огласе сопствене оглашивачке мреже.

Можете да онемогућите обављање своје активности на Служби која је доступна Гоогле аналитици тако што ћете инсталирати додатак за брисање оптичког претраживача Гоогле аналитике. Овај додатак спречава ЈаваСцрипт Гоогле Аналитицс (га.јс, аналитицс.јс и дц.јс) да делим информације са Гоогле аналитиком о активностима посета.

Више информација о праксама приватности Гоогле-а потражите на веб страници Гоогле приватности и услова: https://policies.google.com/privacy?hl=en

Плаћања

Ми можемо пружити плаћене производе и / или услуге унутар Службе. У том случају користимо услуге треће стране за обраду плаћања (нпр. Процесори плаћања).

Нећемо чувати или прикупити податке о вашој платној картици. Те информације се дају директно нашим трећим процесорима плаћања чија је употреба ваших личних података уређена њиховом политиком приватности. Ови процесори плаћања се придржавају стандарда које је поставио ПЦИ-ДСС као што их управља ПЦИ Сецурити Стандардс Цоунцил, што је заједнички напор брендова попут Виса, Мастерkард, Америцан Екпрес и Дисkовер. Захтеви ПЦИ-ДСС помажу у осигурању сигурног руковања информацијама о плаћању.

Процесори плаћања са којима радимо су:

 • PayPal

Њихова политика приватности може се погледати на https://www.paypal.com/webapps/mpp/ua/privacy-full

Линкови на друге странице

Наша услуга може садржати везе са другим сајтовима на којима не радимо. Ако кликнете на везу треће стране, бићете упућени на страницу трећег лица. Саветујемо вам да прегледате Политику приватности сваке странице коју посећујете.

Ми немамо контролу и не преузима никакву одговорност за садржај, политику приватности или праксу било које треће стране или услуга.

Приватност за децу

Наша служба не обраћа никога млађу од 18 година ("Деца").

Ми нећно прикупљамо личне податке од било кога млађег од 18 година. Ако сте родитељ или старатељ и свесни сте да нам је дијете дало личне податке, молимо вас да нас контактирате. Ако постанемо свесни да смо прикупили личне податке од деце без провере сагласности родитеља, предузимамо кораке да уклонимо те информације са наших сервера.

Промене ове Политике приватности

С времена на вријеме можемо да ажурирамо нашу Политику приватности. Обавештавамо вас о свим променама тако што ћете објавити нову Политику приватности на овој страници.

Обавештавамо вас путем е-поште и / или истакнутог обавештења на нашој служби, пре него што промена постане делотворна и ажурирајте "датум ступања на снагу" на врху ове Политике приватности.

Саветујемо вам да периодично прегледате ову Политику приватности за све промене. Промене ове Политике приватности важе када се објављују на овој страници.

Контактирајте нас

Ако имате питања о овој Политици приватности, молимо да нас контактирате:

 • Е-поштом: office@estlab.rs
 • Посетите ову страницу на нашој веб страници: https://www.estlab.rs/contact